Bakan Yusuf Tekin, İstanbul'da okul müdürleri ile buluştu. Bakan Tekin, yeni müfredatın hafifletirdiğini belirterek eğitim öğretim yılının değerlendirmesini yaptı. Öğretmenler Odası Buluşmalarlarının önemine dikkat çekti. İşte bakan Tekin'in açıklaması ve haberin detayları:

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında İstanbul'da görev yapan okul yöneticileriyle bir araya gelerek 2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendirdi ve geleceğe yönelik istişarelerde bulundu. Toplantı, Cağaloğlu Hüsamettin Yivlik Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Geylan’dan öğretmen atamada KPSS puanına yakın mülakat puanı için açıklama Geylan’dan öğretmen atamada KPSS puanına yakın mülakat puanı için açıklama

Eğitim Süreçlerinde Katkı ve Çabaların Takdiri

Bakan Yusuf Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada eğitim öğretim süreçlerinde gösterdikleri çaba ve katkılarından dolayı okul müdürlerine teşekkür etti. "Bugün yaptığımız bu toplantıyla Bakanlık olarak bir yılda hayata geçirdiğimiz projelerle ilgili olarak düşüncelerinizi almak istedik. Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin alınacak tedbirler konusunda da yine görüş, öneri ve beklentilerinizi almak istedik. Böylece her zaman olduğu gibi sizlerle yapacağımız istişareler doğrultusunda yol haritamızı belirleyeceğiz." ifadelerini kullanan Tekin, okul yöneticilerinin fikir ve önerilerinin önemine dikkat çekti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmeleri

Toplantıya katılan okul müdürleri, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin düşüncelerini paylaşarak yeni eğitim öğretim yılına dair görüş, öneri ve beklentilerini dile getirdiler. Müdürler, öğretmenlerin daha önce ders konularını yetiştirmekte zorlandığını, bu nedenle müfredatın sadeleştirilmesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca, ilköğretimde öğretmen ve şube seçimi konusunda uygulanan otomatik kayıt sisteminden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

"Öğretmenler Odası Buluşmaları"nın Önemi

Okul yöneticileri, öğretmenlere verilen değerin bir göstergesi olarak "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nı çok kıymetli bulduklarını belirttiler. Bu buluşmalar sayesinde görüş ve önerilerini doğrudan Bakan'a iletebilme imkânı bulduklarını söyleyen yöneticiler, öğretmenlerin sorunlarının ve önerilerinin dikkate alınmasının motivasyonlarını artırdığını dile getirdiler.

Katılımcılar ve İstişare Süreci

Toplantıya Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile her ilçeyi temsilen gelen yaklaşık 60 okul müdürü katıldı. Katılımcılar, bir yıl boyunca hayata geçirilen projelerin değerlendirilmesi ve yeni döneme ilişkin alınacak tedbirler konusunda kapsamlı bir istişare süreci yürüttü.

Bu buluşma, Millî Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim süreçlerini iyileştirme ve okul yöneticileri ile yakın iş birliği içinde çalışma vizyonunun bir parçası olarak önemli bir adım olarak kaydedildi. Eğitim camiasının tüm paydaşlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak daha etkin ve verimli bir eğitim yılı geçirmesi hedefleniyor.