Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ kapsamında Sivas’taki programında, ilde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin burada kendisine yöneltilen meslek kanunu ile ilgili soruya, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik öğretmenlik mesleğini taçlandıracak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.
Behrampaşa Hanı’nda düzenlenen programda öğretmenlerle buluşan Bakan Yusuf Tekin, ‘
Öğretmenler Odası Buluşmaları’ sayesinde istişare kültürünü kurumsal hale getirdiklerini dile getirerek, öğretmenler için en önemli gündem maddelerinden biri olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da değindi.
ÖMK ile ilgili "Kanun teklifini Meclis'e sunacağız"
Yapılan toplantılardaki görüş ve öneriler doğrultusunda birçok uygulamanın hayata geçirildiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ÖMK ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine şunları söyledi:
14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını da dikkate alarak öğretmenlik mesleğini taçlandıracak, mesleğin niteliğini ve toplumsal statüsünü güçlendirecek şekilde gerekli hazırlıklarımız sürüyor. Hazırlıklarımız tamamlandığında ilgili kanun teklifini Meclise sunacağız.
"Müfredat çalışmaları tamamlanmak üzere"
2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak olan yeni müfredat çalışmaları ile ilgili olarakta konuşan Bakan Tekin şu ifadeleri kullandı:
Evrensel, millî, manevi ve referans değerlerimizle oluşturulmuş müfredat değişikliği konusunda da gerekli çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Öğrenci ve öğretmenleri tedirgin edecek bir değişiklik yok. Önümüzdeki günlerde müfredat değişikliği konusunda da gerekli açıklamalarımızı yapacağız.
"Bütünleşik bir model geliştireceğiz"
Programda ‘Millî Eğitim Akademisi’ adı altında yeni bir yapı kurulacağına vurgu yapan Bakan Yusuf Tekin şöyle devam etti:
Bu akademinin kurulması önemli bir yenilik olacak. Görev başındaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi için merkezî ve mahalli kurumsal kapasite güçlendirilerek iş birliğine dayalı, planlı, erişilebilir, sürdürülebilir, izlenebilir mesleki uygulamalar ile bütünleşik bir model geliştireceğiz.