2025 YKS tercih danışmanlığı sürecinde görev alacak rehber öğretmenler için ek ders ücretleri netleşti. 9 gün boyunca verilecek danışmanlık hizmeti karşılığında öğretmenlerin alacağı toplam ödeme ve detaylı takvim haberimizde… 2025 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, üniversite adayları için tercih maratonu başlıyor. Bu kritik süreçte öğrencilere rehberlik edecek rehber öğretmenlerin alacağı ek ders ücretleri de netleşti. Toplam 7.335 TL'lik ödeme, ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte tüm merak edilenler...
YKS Tercih Danışmanı Öğretmenlere 7.335 TL Ek Ders Ödemesi! İşte Takvim!
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği tercih dönemi için geri sayım başladı. 30 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu kritik süreçte, öğrencilere doğru yol göstererek geleceklerini şekillendirmelerinde kilit rol oynayacak olan rehber öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından detaylarıyla açıklandı.
21-22 Haziran'da tamamlanan YKS sınavlarının ardından, adaylar için en önemli aşamalardan biri olan üniversite tercihleri başlıyor. Bu süreçte, öğrencilerin doğru bölüm ve üniversite seçimleri yapabilmeleri adına tercih danışmanlığı hizmeti verecek olan rehber öğretmenlerin ücretlendirme detayları merak konusuydu.
Yapılan açıklamaya göre, tercih danışmanlığı yapacak rehber öğretmenlere, belirlenen 9 günlük süre boyunca günlük 5 saat olmak üzere toplamda 45 saat ek ders ödemesi yapılacak. Bu ödeme, öğretmenlerin yoğun mesailerinin ve kritik katkılarının bir karşılığı olarak belirlendi.
Rehber öğretmenlere yapılacak olan ödemeler, güncel %15,57 oranındaki memur maaş zammı dikkate alınarak hesaplandı. Bu hesaplamaya göre, saatlik 163 TL üzerinden öğretmenlere toplamda 7.335 TL tutarında bir ödeme yapılacak. Bu miktar, öğretmenler için tercih döneminde önemli bir ek gelir kaynağı olacak.
Ödemelerin takvimi de netlik kazandı. Rehber öğretmenlerin bu ek ders ücretleri, Temmuz ayı ek ders ücretleri ile birlikte Ağustos ayının ilk haftasında doğrudan öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak. Böylece öğretmenler, tercih yoğunluğunun ardından hak ettikleri ücreti kısa sürede alabilecekler.
Bu düzenleme, YKS tercih sürecinin sorunsuz işlemesi ve öğrencilerin nitelikli danışmanlık hizmeti alabilmesi adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Rehber öğretmenlerin emeği ve katkısı, üniversite adaylarının doğru ve bilinçli tercihler yapmasında büyük rol oynayacak.