Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) personelinin merakla beklediği maaş promosyonu ihalesinde ilk teklif geldi. Mevcut anlaşmanın sona ermesiyle yeni dönem için bankalarla masaya oturan TRT yönetimi, sunulan 85 bin TL'lik teklifi yeterli bulmayarak görüşmeleri sürdürme kararı aldı. Bu hamle, çalışanların maaş promosyonu beklentisini daha da artırdı.
TRT'nin 22 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirdiği ilk ihale, çalışanlar için heyecan verici bir gelişme oldu. Bir önceki anlaşmada kişi başı 27 bin TL promosyon alan TRT personeli, maaş artışları ve diğer kamu kurumlarındaki yüksek promosyon rakamları nedeniyle beklentilerini yükseltmişti. İhalenin ardından gelen 85 bin TL'lik teklif, önceki döneme göre önemli bir artış olsa da, TRT yönetimi bu rakamın piyasa koşullarına ve kurumun büyüklüğüne uygun olmadığını düşündü. Yetkililer, personelin haklarını korumak amacıyla daha yüksek bir teklif almak için bankalarla pazarlıklara devam edeceğini belirtti.
Son dönemde kamu kurumları arasında yapılan promosyon anlaşmaları, 100 bin TL'nin üzerine çıkan rekor seviyelere ulaştı. Bu durum, TRT çalışanları için de güçlü bir emsal teşkil ediyor. Üç yıllık bir anlaşma yapılması planlanan yeni protokolde, TRT personelinin en az 100-120 bin TL seviyelerinde bir promosyon beklediği biliniyor. Promosyon miktarının belirlenmesinde enflasyon, memur maaşlarındaki artışlar ve bankaların kârlılık oranları gibi pek çok faktör etkili oluyor. TRT yönetiminin kararlı duruşu, çalışanların lehine sonuçlanacak bir anlaşmanın yakın olduğu sinyalini veriyor.