Tarih: 21.06.2025 00:50

Rehber Öğretmen Eksikliği Olan Okullara Takviye: Ek Ders Ücreti de Verilecek

Facebook Twitter Linked-in

LGS tercih sürecinde rehber öğretmeni bulunmayan okullara destek geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tercih danışmanlığı hizmeti sunmak üzere diğer okullarda görev yapan rehber öğretmenleri görevlendirecek. Görevlendirilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek. 15 Haziran'da yapılan LGS merkezi sınavının sonuçları 11 Temmuz'da açıklanacak. Bu önemli tarihin ardından başlayacak tercih sürecinde öğrencilere rehberlik edecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde rehber öğretmen bulunmayan ortaokullar için yeni bir görevlendirme modeli geliştirdi. Özellikle rehber öğretmen fazlası olan okullardan gönüllü öğretmenler, tercih danışmanlığı yapmak üzere görevlendirilecek.

LGS Tercihlerinde Öğrenciler Yalnız Kalmayacak: Rehber Öğretmen Seferberliği Başlıyor!

Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının sonuçları, 11 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşılacak. Bu kritik tarihin ardından başlayacak olan yerel ve merkezi tercih süreci (14-24 Temmuz), öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarını şekillendirecek önemli bir dönemi işaret ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu süreçte öğrencilerin doğru kararlar almalarını sağlamak amacıyla, bünyesinde rehber öğretmen bulunmayan ortaokullara yönelik özel bir destek mekanizması devreye sokuyor.

Rehber Öğretmen Olmayan Okullara Özel Atama

LGS tercih dönemi, öğrenciler için hem heyecanlı hem de stresli bir süreç olabiliyor. Doğru lise seçimi, gelecek akademik ve kariyer planları açısından büyük önem taşıyor. Bu süreçte öğrencilere yol gösterecek en önemli isimler ise rehber öğretmenler. Ancak Türkiye genelindeki bazı ortaokullarda rehber öğretmen kadrosunun bulunmaması, öğrencilerin sağlıklı tercih yapma süreçlerini olumsuz etkileyebiliyordu.

MEB, bu sorunu çözmek ve her öğrencinin nitelikli tercih danışmanlığı hizmeti almasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Bakanlık, özellikle bünyesinde birden fazla rehber öğretmen bulunan ortaokullar ile liselerde görev yapan rehber öğretmenleri, rehber öğretmen eksiği olan ortaokullara tercih danışmanlığı yapmak üzere görevlendirecek. Bu görevlendirmelerle, öğrencilerin tercih döneminde karşılaştıkları tüm sorulara yanıt bulmaları ve kendileri için en uygun eğitim kurumunu seçmeleri hedefleniyor.

Gönüllülük Esası Öncelikli, İhtiyaç Durumunda Resen Görevlendirme

Tercih danışmanı olarak yapılacak görevlendirmelerde öncelik, öğretmenlerin gönüllü istekleri doğrultusunda belirlenecek. Bakanlık, öğretmenlerin bu önemli göreve talip olmalarını teşvik ederken, gönüllülük esasını ön planda tutuyor. Ancak, yeterli sayıda gönüllü bulunamaması veya ihtiyacın karşılanamaması durumunda, ilgili görevlendirmeler resen (doğrudan atama ile) yapılacak. Bu sayede, hiçbir öğrencinin rehberlik hizmetinden mahrum kalmaması güvence altına alınacak.

Rehber Öğretmenlere Ek Ders Müjdesi

LGS tercih dönemi, 14 Temmuz'da başlayıp 24 Temmuz'a kadar devam edecek ve toplamda 9 iş gününden oluşacak. Bu yoğun dönemde tercih danışmanlığı yapacak rehber öğretmenlerin emeği de karşılıksız kalmayacak. MEB, bu önemli görevlendirme için okullarda görev alacak rehber öğretmenlere günlüğü 5 saatten ek ders ödemesi yapacağını duyurdu. Bu ek ödeme, öğretmenlerin motivasyonunu artırırken, yoğun tercih sürecindeki mesailerinin karşılığını almalarını sağlayacak.

Bu uygulama, MEB'in öğrencilerin geleceğine verdiği önemi ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. LGS tercih maratonunda öğrencilerin doğru ve bilinçli adımlar atabilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —