Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen çevrim içi seminer programı, beş ana başlık altında onlarca alt konudan oluşurken, yoğun içerik ve zaman kısıtı dikkat çekti.
Seminerlerin son tamamlanma tarihi 22 Mart 2026 saat 23.59 olarak açıklanmıştı. Ancak bayram hazırlıkları ve aile ziyaretleri nedeniyle birçok öğretmen eğitimleri son günlere bırakmak zorunda kaldı. Son gün yaşanan yoğunluk nedeniyle sistemde sık sık donmalar ve erişim sorunları meydana geldiği ifade edildi.
Öğretmenlerin bir kısmı, son dakikaya kadar videoları izleyerek eğitimleri tamamladıklarını belirtirken, sistemde bu eğitimlerin tamamlanmamış olarak göründüğünü dile getiriyor. Bu durumun teknik aksaklıklardan kaynaklandığını düşünen öğretmenler, emeklerinin karşılıksız kalmasından endişe ediyor.
Bayramın son günü eğitim videolarını gecenin geç saatlerine kadar izleyip bitiren bazı öğretmenler ise, sistemin bunu kabul etmemesini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ediyor. Saatlerce süren çabalarına rağmen tamamlanan eğitimlerin sistemde görünmemesi, öğretmenler arasında tepkiye neden oldu.
Öte yandan bayram nedeniyle seminerleri izleme fırsatı bulamayan öğretmenler de benzer şekilde mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyor. Tüm bu gelişmeler üzerine öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak sistemin yeniden erişime açılmasını ve seminer süresinin uzatılmasını talep ediyor.
Öğretmenler, hem teknik sorunlar nedeniyle eğitimleri sistemde görünmeyenlerin hem de bayram yoğunluğu sebebiyle yetiştiremeyenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Yapılan çağrılarda, "Bayramın öğretmenler için stres ve mağduriyetle değil, huzurla geçmesi sağlanmalı" ifadelerine yer veriliyor.
Konuya ilişkin gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olası bir açıklamaya çevrildi. Öğretmenler, kısa sürede çözüm üretilmesini ve sürenin yeniden düzenlenmesini bekliyor.
Haber yapan Teknik Öğretmen
Zekeriya Soydaş