Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tüm hızıyla devam ederken, Memur-Sen masaya önemli bir teklif sundu. Konfederasyon, kamu görevlilerine 23.400 TL tutarında bayram ikramiyesi verilmesini ve bu ikramiyenin yılda iki kez, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenmesini talep ediyor. Bu teklif, memur ve memur emeklileri arasında büyük yankı uyandırdı.
Memur-Sen'in kamu işvereni heyetine sunduğu bu teklif, sadece bir maddi talep olmanın ötesinde, kamu görevlilerinin alım gücünü artırma ve bayram dönemlerindeki finansal yükü hafifletme amacını taşıyor. Teklife göre, her iki bayram öncesinde ayrı ayrı ödenecek olan ikramiyeler, memurların bayram alışverişlerini ve tatil masraflarını daha rahat karşılamasını sağlayacak.
Konfederasyon, teklifin gerekçesini açıklarken, özel sektör çalışanlarına yönelik bayram ikramiyesinin varlığına dikkat çekiyor ve kamuda da bu uygulamanın başlatılmasının hakkaniyetli bir adım olacağını vurguluyor. Ayrıca, ikramiyenin tutarı olan 23.400 TL'nin, günümüz ekonomik şartları göz önüne alınarak belirlendiği belirtiliyor.
Şu an devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, ek gösterge, 3600 ek gösterge gibi pek çok önemli konuyu içeriyor. Bayram ikramiyesi teklifi, bu görüşmelerin en dikkat çekici maddelerinden biri haline geldi.
Memur-Sen yetkilileri, teklifin toplu sözleşme masasında olumlu karşılanmasını umduklarını dile getiriyor. Eğer bu teklif kabul edilirse, milyonlarca kamu çalışanı ve emeklisi için önemli bir finansal destek sağlanmış olacak. Kamu işvereninin bu talebe nasıl bir yanıt vereceği ise önümüzdeki günlerde yapılacak müzakerelerin ardından netleşecek.
Bu gelişme, kamu çalışanlarının ekonomik refahının artırılmasına yönelik atılacak adımlar açısından kritik bir dönüm noktası olabilir. Tüm gözler, toplu sözleşme sürecinden çıkacak kararlara çevrilmiş durumda.