Tarih: 18.10.2025 08:03

MEB’de üst düzey atamalar Resmi Gazete’de

Facebook Twitter Linked-in

Ankara - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkez teşkilatında üst düzey görev değişimleri gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 2025/390 ve 2025/391 sayılı kararlar ile iki kritik genel müdür görevden alınırken, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na (TTKB) yeni bir atama yapıldı.

İki Genel Müdür Görevden Alındı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca (3 Sayılı Kararname'nin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri);

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali KARAGÖZ

Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür TÜRK görevlerinden alındı. Bu görevden almalar, Bakanlık merkez teşkilatında yeni bir yapılanmanın sinyallerini verdi.

Kritik Makamlara Yeni İsimler

Boşalan makamlara yapılan atamalarla, MEB'in stratejik alanları yönetecek yeni isimler belirlendi:

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne, daha önce Antalya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Salih KAYGUSUL atandı. Kaygusul'un bu göreve atanmasıyla, mesleki eğitimdeki dönüşüm ve sektörle işbirliği çalışmalarının hız kazanması bekleniyor.

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü koltuğuna ise Ersin KARAMAN getirildi. Karaman'ın, Bakanlığın dijitalleşme, yapay zeka ve eğitim teknolojileri alanındaki projelerine liderlik edeceği ifade ediliyor.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Cihad Demirli Atandı

Bir diğer önemli atama ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik ve müfredatla ilgili en üst karar organı olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda gerçekleşti. 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince, bu kritik göreve Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ atandı. Prof. Dr. Demirli, TTKB'nin eğitim müfredatları, programları ve ders kitaplarının belirlenmesi süreçlerinde kilit rol oynayacak.

Kararların, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki dönemdeki eğitim politikalarında yeni bir sayfa açacağı ve özellikle mesleki eğitim ile dijitalleşme alanlarında atılım yapılması hedefine yönelik olduğu belirtiliyor.

17 Ekim 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren kararlar, eğitim camiasında geniş yankı uyandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —