Tarih: 06.11.2024 08:59

İlkokul ve ortaokullara yeni proje! Tüm okullarda uygulanacak

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılıyla birlikte Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında önemli bir projeye imza atıyor. İlkokul ve ortaokullarda hayata geçirilecek 'Yaşam Becerileri' projesi, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini de desteklemeyi amaçlıyor.

Geleceğin Vatandaşlarını Yetiştirme Hedefi

Projenin temel amacı, öğrencileri geleceğin yaşam koşullarına hazır hale getirmek. Bu kapsamda öğrencilerin;

Öğrenme Süreci Hayatın İçine Taşınıyor

'Yaşam Becerileri' projesi, öğrencilerin sadece sınıfta değil, hayatın her alanında öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda;

Projenin Uygulama Kılavuzu ve Etkinlik Kitapları Yayımlandı

Projenin başarılı bir şekilde uygulanması için hazırlanan 'Uygulama Kılavuzu', öğretmenlere yol gösterici olacak. Ayrıca, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için özel olarak hazırlanan 'Etkinlik Kitapları' sayesinde öğrenciler, eğlenirken öğrenecekler.

Türkiye Yüzyılı'nda Eğitimde Yeni Bir Döneme Giriş Yapılıyor

'Yaşam Becerileri' projesi, Türkiye Yüzyılı'nda eğitimin sadece bilgi aktarmaktan öte, bireylerin hayatlarını şekillendiren bir süreç olduğunu gösteriyor. Bu proje sayesinde öğrenciler, hem akademik başarılarını artıracak hem de topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —