Tarih: 22.01.2026 13:40

DYK'lara yeni ders eklenmesi ve tüm illerde yapılması için MEB'e resmi yazı

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Ocak 2026 tarihinde duyurulan yeni Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) programı, eğitim camiasında hem memnuniyet hem de yeni taleplerle karşılandı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde kurs içeriklerine kültür, sanat, spor ve bilim gibi yeni alanların eklenmesini olumlu bulan Eğitim Gücü Sen, programdaki eksikliklere dikkat çekerek Bakanlığa resmi talepte bulundu.

Teknoloji ve Tasarım Dersi Kurs Programına Alınmalı

Sendika tarafından yapılan açıklamada, güncel teknolojik gelişmelere uyum sağlamanın ve inovatif düşünme becerilerinin önemine vurgu yapıldı. Öğrencilerin bilgisayar temelli üretim kültürünü tanıması ve tasarım becerilerini geliştirmesi adına Teknoloji ve Tasarım dersinin de mutlaka DYK kapsamındaki modüler programlara dahil edilmesi gerektiği belirtildi. Bu adımın, gençlerin geleceğin dünyasına hazırlanmasında kritik bir rol oynayacağı ifade edildi.

"6 Pilot İl Sınırı Fırsat Eşitliğine Aykırı"

Yeni programın yalnızca 6 pilot ilde hayata geçirilecek olması, sendikanın tepki gösterdiği bir diğer önemli nokta oldu. Eğitim Gücü Sen, kursların pilot uygulama ile sınırlandırılmasının şu olumsuzluklara yol açacağını savundu:

Eğitimde Fırsat Eşitliği: Diğer illerdeki öğrencilerin güncel destekleme faaliyetlerinden mahrum kalması.

Öğretmen Mağduriyeti: Görev bekleyen öğretmenlerin süreç dışında kalması.

Zaman Kaybı: Halihazırda yürürlükte olan bir sistemin dar bir alana hapsedilmesinin yaratacağı verimsizlik.

Bakanlığa Resmi Talep İletildi

Eğitim Gücü Sen, hazırlanan yeni ders programına Teknoloji ve Tasarım dersinin eklenmesi ve uygulamanın 6 ille sınırlı kalmayıp tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gerekli adımların atılmasını talep etti. Sendika, eğitimde kalitenin artması için tüm öğrencilerin modern içeriklere aynı anda erişmesi gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —