Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 280.000 civarında öğretmene Yeni kariyer geliyor. Uzman öğretmenlik ünvanına sahip olan bu öğretmenler başöğretmen olacak.

MEB'den 81 İlden Öğretmenlere Özel Bir Davet: Maarif Kongresi MEB'den 81 İlden Öğretmenlere Özel Bir Davet: Maarif Kongresi

Anayasa mahkemesinin bazı maddelerini iptal ettiği Öğretmenlik meslek kanunu, MEB tarafından yeniden hazırlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Meclise sunulan yeni öğretmenlik mesleği kanunu görüşmeleri devam ederken ani bir kararla görüşmeler ertelendi. 

Kanunun maddelerinin çoğu meclisten geçti ancak erteleme maddeler ekim ayından itibaren yeniden meclis gündemine gelecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülecek olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu ÖMK, 280.000 öğretmene başöğretmenlik yolunu açacak.

Yapılacak olan düzenlemeyle birlikte mevcut uzman öğretmenlerden 20 yılını dolduranlar direkt olarak başöğretmen olacak. Başöğretmen olan öğretmenler, kanununun geçmesinin ardından başöğretmenlik tazminatı almaya başlayacak. 

Yeni meslek kanununun Ekim ayında meclis gündemine gelmesi ve 24 Kasım’a yetiştirilmesi bekleniyor. 

Sizler de kanun ile ilgili görüş ve önerilerinizi haberin yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.