ÖSYM'den Müjdeli Haber! 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları, adayların merakla beklediği bir gelişmeyle 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden açıklandı. Bu sonuçlarla birlikte, binlerce aday hayallerindeki üniversiteye bir adım daha yaklaşmış oldu.

Ek Yerleştirme Nedir?

YKS'ye katılan adaylar, ilk yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek bir tercih yapabilme hakkına sahip oluyor. Ek yerleştirme, adaylara tercih yapma konusunda ikinci bir şans sunarak, daha geniş bir yelpazede üniversite ve bölüm seçme imkanı tanıyor.

Sonuçlara Nasıl Erişilir?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yapacaklar. Bu sayede yerleştikleri programı ve ilgili tüm bilgileri öğrenebilecekler.

Açık öğretim ortaokulu ile ilgili MEB’den önemli duyuru Açık öğretim ortaokulu ile ilgili MEB’den önemli duyuru

Önemli Notlar:

  • Yerleştirme Sonuç Belgesi: Ek yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden takip edecekler.
  • Kayıt İşlemleri: Ek yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen adaylar, ilgili üniversitelerin belirlediği tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar. Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler, üniversitelerin kendi web sitelerinde yer alacaktır.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına Başlangıç

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlamak için geri sayım başlamış oldu. Yerleşen tüm adaylara yeni eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

ÖSYM Hakkında

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Türkiye'de yükseköğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme işlemlerini yürüten resmi kurumdur. YKS, TUS, ALS gibi birçok sınavı düzenleyen ÖSYM, adayların eğitim hayatlarına yön vermede önemli bir role sahiptir.