Geylan’dan milli eğitim müdürlüğüne atanıp EBS’nin tüm teşkilatına teşekkür eden müdüre tepki Geylan’dan milli eğitim müdürlüğüne atanıp EBS’nin tüm teşkilatına teşekkür eden müdüre tepki

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Eylül ayında yapılacak olan öğretmen seminerleri ve mesleki çalışmalara dair detayları açıkladı. Bu kapsamda, 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin içeriği ve organizasyonuna ilişkin bilgiler paylaşıldı. İşte bu dönemde yapılacak faaliyetlere ilişkin ayrıntılar:

Eylül 2024 Öğretmen Seminerleri ve Mesleki Çalışmalarının Detayları:

  1. Öğretmenler Kurulu Toplantıları:
    • 02 Eylül 2024 Pazartesi günü, tüm eğitim kurumlarında Bakanlığın 14 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/53 sayılı "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgesi öncelikli gündem maddesi olmak üzere öğretmenler kurulu toplantıları yapılacaktır. Bu toplantılarda, yeni eğitim yılı ile ilgili mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır.
  2. Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri:
    • 03-05 Eylül 2024 tarihleri arasında, yerel olarak düzenlenecek hizmet içi eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğretim programında değişiklik yapılan alanlarda eğitim alacak öğreticiler tarafından, ekli belgelerde yer alan (Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programı Semineri) eğitim programı doğrultusunda öğretmenlere yönelik seminerler düzenlenecektir. Bu eğitimler, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin öğretmen yetiştirme birimleri tarafından koordine edilecektir.
  3. Eğitimlerin Planlanması ve Uygulanması:
    • Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında il milli eğitim müdürlükleri tarafından açılacak hizmet içi eğitim faaliyetlerinin, MEBBIS Hizmet İçi Eğitim Modülü'ne en geç 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar girilmesi gerekecektir. Bu süreçte, MEBBIS üzerinden eğitimci eğitimine katılan öğretmen bilgilerine erişim sağlanarak, gerekli sayıda eğitim görevlisi atanacaktır.
  4. Eğitim Alacak Gruplar:
    • Eğitimler öncelikli olarak şu gruplara yönelik düzenlenecektir:
      • Ana sınıfı ve uygulama sınıfında görevli okul öncesi öğretmenleri,
      • Birinci sınıflarda görevli sınıf öğretmenleri,
      • Branşlarda ise 5., 8., ve 9. sınıflarda ders veren ve alanında program değişikliğine uğramış öğretmenler.
  5. Ek Eğitim Grupları:
    • İl/ilçe imkanlarına bağlı olarak, anaokulu öğretmenleri, 2., 3. ve 4. sınıflarda görevli öğretmenler, 5. ve 9. sınıflarda görevli öğretmenler ile alanında öğretim programı değişen diğer öğretmenler de bu eğitimlere katılabilecektir. Ayrıca, özel öğretim okullarında görev yapan öğretmenler de bu eğitimlerden faydalanacaktır.

Bu eğitim çalışmaları, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve eğitimdeki yenilikleri etkili bir şekilde uygulayabilmeleri için planlanmıştır. Bakanlık, öğretmenlerin güncel eğitim yaklaşımlarına uyum sağlamalarını ve eğitim kalitesini artırmalarını hedeflemektedir.